Dinosaur Jr. – Beyond (2007)

Dinosaur Jr.s gitarrgud J. Mascis släppte i dagarna sin nya live-platta Fed Up And Feeling Strange. Någon större anledning till extas finns dock inte. Skivan utgörs av över tjugo år gamla liveupptagningar, som till stora stycken dessutom redan släppts förut. Men mig inspirerade den i alla fall till att återbekanta mig med lite gammal hederlig Dinosaur Jr.-rock.

Beyond var originaluppsättningens första skiva tillsammans på många år. Kreativa meningsskiljaktigheter hade drivit bandmedlemmarna isär efter 1988 års Bug. Till åttonde skivan Beyond hade de försonats; kanske inte så mycket relationsmässigt som med tanken på att Dinosaur Jr. i huvudsak är en J. Mascis enmansshow, men ändå… Alla låtar utom två på Beyond är skrivna av Mascis. Upplägget är annars det samma som det alltid är med det här bandet: Skrammel och oväsen, gitarrsolon och poppiga sångmelodier. Ganska fint, med andra ord.

Bästa spår: 08. We’re Not Alone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s