Charlotte Gainsbourg – IRM (2009)

Genom att producera Charlotte Gainsbourgs tredje studioalbum IRM slöt Beck Hansen någon slags cirkel. Han hade några år tidigare lånat hennes fars sound på sitt eget mästerverk Sea Change. Till IRM både skrev han låtarna och hjälpte till med arrangemangen. Det hela kompletteras med Charlotte Gainsbourgs viskande sångröst. Det räcker gott för att skapa ett nog så trevligt elektropopalbum.

Albumets titel kommer ifrån det franska ordet för magnetröntgen, vilket hon hade fått erfara efter att allvarligt ha slagit i huvudet under inspelningen av Lars Von Triers ”Antichrist”. Under tiden i röntgenmaskinen svävade hennes tankar iväg i musiken som ett sätt att fokusera på någonting annat.

Bästa spår: 05. Heaven Can Wait

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s