Kiss – Crazy Nights (1987)

1987 hade Kiss popularitet dalat betänkligt. Gene Simmons var vid det här laget mer intresserad av sin skådespelarkarriär än av sitt musikskapande, och allmänheten var väl i ärlighetens namn inte särskilt intresserad av någotdera. Ett par år tidigare hade bandet gjort en ansats till att försöka förbli relevanta och spännande genom att börja uppträda osminkade. Tilltaget hade väl resulterat i ett mer anonymt band snarare än någonting annat. Till fjortonde albumet Crazy Nights tog Kiss till ett annat verktyg ur lådan: Proffsproducenten Ron Nevison anlitades och keyboards och synthar släpades med in i studion för att anpassa bandets sound efter rådande trender. Musiken blev förstås inte bättre av det, även om albumet sålde relativt bra. Ledsingeln ”Crazy Crazy Nights” blev en stor hit, och kom även att bli ett standardnummer i bandets live-repertoar ända fram tills det att trummisen Eric Carr avled 1991. Crazy Nights är ett av många mediokra album i detta seriefigursaktiga hårdrocksbands katalog. Men sämst bland Kiss många album är det inte, även om Gene Simmons yttrat åsikter åt det hållet. Kanske var han bara tjurig över bandkollegan Paul Stanleys kritik kring hans bristande engagemang under skapandet av skivan.

Bästa spår: 01. Crazy Crazy Nights

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s