Foo Fighters – In Your Honor (2005)

Foo Fighters är ett sånt där band som jag verkligen gillar utan att riktigt förstå varför. Bandet har vid det här laget visserligen material nog för en relativt hygglig greatest hits-samling, men utan att egentligen någonsin ha gjort ett riktigt bra album. Det är väl helt enkelt Dave Grohls charm som gör det. Onekligen är det uppfriskande med en rockstjärna som inte tar sig själv på särskilt stort allvar. Och det kan väl ingen påstå att Dave Grohl gör?

Foo Fighters femte studioalbum, och uppföljaren till det hit-späckade One By One, är på tok för långt. Osäker på vad han skulle hitta på härnäst med Foo Fighters började Dave Grohl skriva akustiska låtar efter att bandet hade avslutat turnerandet på One By One. Ett tag övervägde han att låta Foo Fighters nästa skiva få bli en helt akustisk historia. I slutändan bestämde han sig för att inte göra på det viset: ”Jag måste ha högljudd rockmusik i mitt liv någonstans”, förklarade Grohl för Classic Rock 2005. In Your Honor fick då i stället bli en dubbelskiva. Den första plattan utgörs av gitarrdriven hårdrock och den andra av avskalade akustiska verk. Det är förstås en trevlig idé, men In Your Honor kryllar tyvärr av ointressanta fillers. Det hindrade inte skivan från att toppa listorna i fem länder och generera bandet fem grammy-nomineringar. Men Foo Fighters har nått högre höjder än så här.

Bästa spår: 03. Best Of You

En reaktion till “Foo Fighters – In Your Honor (2005)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s