The Hellacopters – By The Grace Of God (2002)

Tydligen har det sedan flera år nedlagda svenska rockbandet Hellacopters skapat rubriker på nytt genom att ha agerat husband i ”På Spåret”. Det hade faktiskt gått mig helt förbi, men det beror nog mest på att jag helt enkelt inte brukar titta på ”På Spåret”. Men visst. Deras cover på Arvingarnas ”Eloise” är väl småkul sådär, men jag ser ju hellre Nicke Andersson & co. framföra eget material.

…Och Dregen i all ära. Men den bästa inkarnationen av Hellacopters var ändå den med Robert ”Strängen” Dahlqvist på gitarr. Det var den som bl.a. levererade detta fina rock n’ roll-album i början av 2000-talet. Själv gjorde jag lumpen då, och minns hur videon till medryckande förstasingeln ”By The Grace Of God” gick varm på ZTV på den lilla tjock-tv:n som vi hade på logementet.

Bästa spår: 01. By The Grace Of God

3 reaktioner till “The Hellacopters – By The Grace Of God (2002)

  1. Jag trodde gruppen inte fans längre… jag tycke dom framförde låten bra. Det ska ju vara lite svårt som i spåret… jag tog låten och textförfattaren, låten var ju en plåga i dess original och jag gillade den inte.

    Gillad av 2 personer

  2. Jag kan bli lite trött på Dregens sätt att klä sig (okej jag är en gubbe) men det är Dregen också. Blir bara så trött på hans poser och klädsel, en ”coolhet” som bara är tröttsam. Utöver det ytliga tror jag han är en genomtrevlig man. Annars har jag inget förhållande till bandet, varken nu eller då. 🙂

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s