Kiss – Monster (2012)

Showrockbandet Kiss firade in det nya året med en spektakulär konsert i Dubai, som pay-per-view-livestreamades för fans över hela världen. ”Kiss 2020 Goodbye” – som konserten benämndes – genomfördes med det uttalade målet att slå Guinnes-världsrekord i hur mycket pyroteknik som används under en och samma rockkonsert. Med en 35 meter hög eldsflamma lyckades Kiss också knipa detta åtråvärda rekord. Bandets fokus säger väl kanske ett och annat om de konstnärliga ambitionerna i sammanhanget… I budgeten för den storslagna produktionen – som filmades med över 50 HD-kameror och ägde rum på en över 80 meter lång scen – var en dryg miljon dollar avsatt för pyroteknik. Man kan förstås tänka sig att det borde räcka till en och annan eldsflamma av det mer imponerande slaget.

Kiss nyårskonsert tjänstgjorde även som kickoff-show till bandets officiella avskedsturné, som blivit kraftigt försenad av Corona-pandemin. Tyngdpunkten på setlisten lutade kraftigt åt bandets hit-fyllda 70- och 80-tal, med endast en låt med från den här sidan millennieskiftet (”Say Yeah” ifrån 2009 års Sonic Boom).

Kiss släppte annars sitt senaste och (av allt satt döma) sista studioalbum 2012. Monster blev faktiskt glatt emottaget av såväl fans som kritiker. Bandet gick inte en centimeter utanför sin bekvämlighetszon den här gången (heller). Låtarna bottnar i glamhårdrock av det muntrare slaget, och handlar i princip alla om att leva livet och att ha det gott. Gene Simmons jämförde det med jultomten: Man vet att han kommer att komma och att han kommer att ha på sig samma kläder och att han kommer att ha med sig julklappar. Gott så.

Bästa spår: 10. All For The Love Of Rock & Roll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s