Jacob Miller – Natty Christmas (1978)

Jämte Bob Marley var Jacob Miller en av de största på Jamaicas reggae-scen under sent 70-tal. Miller var sångare i Inner Circle, som med sin rockigare version av genren var en av de akter som starkast bidrog till reggaens kommersiella genombrott. Under 90-talet skulle Inner Circle få världshitar med låtarna ”Bad Boys” och ”Sweat (A La La La La Long)”, men då var Jacob Miller sedan länge ute ur bilden. Han dog i en bilolycka 1980, bara 27 år gammal.

Jacob Millers julalbum är ingenting för den konservativa julfiraren. Dessa klassiska jullåtar i reggae-tappning för snarare tankarna till en solig strand än till ett snötäckt vinterlandskap. Idag finns det självklart hur många exempel som helst på julskivor som har ett reggae-sound, men 1978 var detta en helt ny företeelse. Natty Christmas spelades in i Kingston på bara ett par tre dagar. Miller backades upp av bandkamraterna ifrån Inner Circle. Skivan är relativt populär än idag, inte minst på Jamaica.

Bästa spår: 03. Silver Bells

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s