Kent – Då Som Nu För Alltid (2016)

För den som är intresserad finns åter Kent-dokumentären ”Vi är inte längre där” av Per Sinding-Larsen på SVT-play. Det är väl kanske inte något mästerverk i dokumentärväg direkt. Man kommer liksom inte riktigt så nära bandet som man kanske hade önskat, men filmen fyller sitt syfte och väcker varma sentimentala känslor för ett band som har betytt så oerhört mycket (kanske mest av alla?) för svensk rockmusik. Jag såg Kent på deras avskedsturné 2016. Det var faktiskt också min första Kent-konsert, så i grevens tid var det ju. Någon biljett till konserterna här i södra Sverige lyckades jag inte ragga upp, så det fick bli en tågresa upp till Örnsköldsvik i stället. Men det var det värt. Dels visade det sig att det fanns ett bra äventyrsbad där (på Paradisbadet kan man kan vandra fritt mellan relaxen och vattenruschkanorna och ta en öl in emellan = perfekt), men framför allt för att konserten var både proffsig och stark. Och jag tyckte att det var coolt att Kent började spela exakt när nedräkningsklockan kom ner till 0. Att gå på sent har liksom gjorts så många gånger förr att det är bara fånigt nu.

Då Som Nu För Alltid utgör ett mycket värdigt avslut på en fantastisk karriär. För Kent har ju faktiskt aldrig gjort något riktigt dåligt album. Även om synthpopgrejorna som de började syssla med efter Du & Jag Döden inte riktigt var min kopp te kunde jag ändå se att det var kvalitet i det de höll på med, och uppskatta det för vad det var. Jämfört med det så är Då Som Nu För Alltid mer åt det lättlyssnade hållet, och låter nästan lite som man skulle kunna tänka sig att ett genomsnitt på Kents sound sett över hela karriären skulle låta. Det finns flera trevliga spår på skivan, men avslutande ”Den Sista Sången” når magiska höjder.

Bästa spår: 11. Den Sista Sången

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s