Chris Cornell – No One Sings Like You Anymore (2020)

2017 hängde sig Soundgarden-sångaren Chris Cornell i ett hotellrum i Detroit. Han blev 52 år gammal. Vid tidpunkten för sin död hade han precis avslutat arbetet på det coveralbum som nu släpps som No One Sings Like You Anymore (vilket anspelar på en textrad i Soundgarden-hiten ”Black Hole Sun”). Enligt Cornells änka Vicky Cornell motsvarar den produkt som vi nu får i vår hand Chris Cornells egen vision för projektet. Låtordningen på albumet ska vara fastställd av Cornell själv. Han ska ha varit mycket engagerad i inspelningarna och sett fram emot att få se materialet utgivet.

No One Sings Like You Anymore tolkar Cornell låtar av så vitt skilda akter som Guns N’ Roses, John Lennon, Prince och Terry Reid. Bara Cornells starka röst gör tolkningarna väl värda att höra, även om de bara i ett fåtal fall överglänser originalversionerna. Det man ändå slås av när man lyssnar på No One Sings Like You Anymore är vilket vakuum det börjar bli på riktigt bra rocksångare här i världen. För en sådan var Chris Cornell. Från grunge-generationen är det väl annars bara Eddie Vedder kvar i livet nu. Och återväxten är minst sagt dålig…

Bästa spår: 06. Watching The Wheels

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s