John Denver and The Muppets – A Christmas Together (1979)

På 70-talet blev John Denver kompis med mupparnas skapare Jim Henson. De trivdes i varandras sällskap och Denver var inte sen att tacka ja när Henson i början av 1979 erbjöd honom att vara med i ett avsnitt av ”The Muppet Show”. Samarbetet föll väl ut och de bestämde sig snart för att följa upp gästspelet med en hel julspecial. ”John Denver and the Muppets: A Christmas Together” började spelas in i Storbritannien i juni 1979 och premiärvisades på ABC den femte december 1979. Men låtarna hade släppts med julskivan A Christmas Together redan två månader tidigare.

A Christmas Together består av en blandning av julklassiker utspädda med någon enstaka nyskriven låt. Skivan sålde ganska bra och nådde en hedrande 26:e plats på Billboardlistan. Både John Denver och mupparna var nöjda med skivan och de slog sina påsar ihop på nytt några år senare med uppföljaren Rocky Mountain Holiday. Den blev dock inte lika lyckad.

A Christmas Together fångar den brokiga ensemblen julens sanna budskap. Man kan verkligen inte klaga på Miss Piggys levande julentusiasm i ”Christmas Is Coming”, eller på Grodan Kermits andaktsfulla insats i vackra ”The Christmas Wish”. I sammanhanget får man tyvärr konstatera att det är heltidsmusikern John Denver som är den svaga länken. Han når helt enkelt inte samma höjder som sina kompisar ifrån Sesame Street vare sig i inlevelse eller i framförande.

Mupparna såg dagens ljus 1955. Grodan Kermit var en av de första figurerna som Jim Henson skapade. Mupparna dök först upp i korta inslag med tv-serien ”Sam And Friends”, som egentligen var riktat mot en vuxen publik. Efter att ”Sam And Friends” lades ner 1961 dök mupparna under en tid upp lite då och då i olika late-night talkshows. Figurerna blev allt mer populära och snart fanns det både tv-serier och filmer med mupparna. Numera är mupparna en Disney-ägd mångmiljardindustri.

Bästa spår: 10. The Christmas Wish

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s