William Shatner – Shatner Claus (2018)

Det finns förstås fler album med rymdanknytning än Christmas In The Stars värda att belysa. Den kanadensiska skådespelaren William Shatner är mest känd för sin roll som Kapten James T. Kirk i den första versionen av kult-tv-serien Star Trek som kom i slutet av 60-talet. Efter att han för sista gången porträtterade den hjältemodiga rymdskeppskaptenen i och med filmen ”Star Trek Generations” 1994 har han sysselsatt sig med lite av varje. En del skådespelerijobb har det förstås blivit, men han har även försökt sig på såväl musiken som författarskapet. 2018 släppte han som 87 år gammal sitt första julalbum. Söker man efter julklassiker i mycket mediokra versioner har man det man letar efter här. Shatners många år i Hollywood har välsignat honom med ett brett och välrenommerat kontaktnätverk, vilket innebär att åtskilliga kändisar faktiskt har satt sitt anseende på spel genom att medverka på Shatner Claus. Iggy Pop sjunger t.ex. ”Silent Night” och ZZ Tops Billy Gibbons lirar gitarr och sjunger på ”Rudolph The Red Nosed Raindeer”. Inte i något av fallen gör det musiken mer tilltalande.

Bästa spår: 10. Rudolph The Red-Nosed Reindeer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s