The Killers – Don’t Waste Your Wishes (2016)

Egentligen tycker jag, precis som de flesta andra, att det är ganska kul med julmusik. Problemet med genren är väl att man innan december ens har börjat oftast redan har hört tillräckligt av det för att öronen ska blöda. Men detta Covid-19-år, när man gör alla sina julklappsinköp via nätet och knappt lämnar hushållet heller i övrigt har jag inte fått i närheten samma ohälsosamma dos. Den enda julmusik som jag hittills har utsatts för var faktiskt i förlossningssalen på sjukhuset härom veckan. Radion stod nämligen på i bakgrunden. Det var någonting julfilmiskt över att sitta jämte och se min fru föda vår dotter samtidigt som Bing Crosby sjöng mysigt om en vit jul. Jag misstänker dock att min frus upplevelse var en annan…

De där klassiska jullåtarna har ju sin charm, hur sönderspelade de nu än må vara. Men extra kul är det när man hittar julmusik som faller en smula utanför det där vanliga radioskvalet. Las Vegas-bandet The Killers gav ut en julsingel varje år mellan åren 2006 och 2016. Vinsten gick till Bonos välgörenhetsfond RED – som arbetar för att bekämpa AIDS i Afrika. 2016 släppte The Killers de elva julspåren samlade som Don’t Waste Your Wishes. Skivan släpptes i en begränsad fysisk upplaga och var bara tillgänglig på iTunes under en kort period. Lagom till årets julstök har dock bandet nu låtit släppta Don’t Waste Your Wishes på nytt; denna gång brett och även på Spotify.

Don’t Waste Your Wishes är trevlig lyssning som blandar och ger. Över de elva spåren, varav nio är egenkomponerade, gästas The Killers av allsköns celebriteter. Elton John dyker t.ex. upp i en låt, talkshow-programledaren Jimmie Kimmel i en annan. Klart bäst är fjärdespåret ”Happy Birthday Guadalupe”, som faktiskt är en riktigt bra låt även utanför julsammanhangen.

Bästa spår: 04. Happy Birthday Guadalupe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s