Billy Ray Cyrus – Some Gave All (1992)

Med sitt debutalbum Some Gave All lyckades countryartisten Billy Ray Cyrus med konststycket att både få albumet utnämnt till ett tidernas sämsta (Q Magazine) och dess ledsingel ”Achy Breaky Heart” till en av tidernas sämsta låtar (Vh1 och Blender Magazine). Some Gave All har dock sålt i 9 miljoner exemplar, och var det bäst säljande albumet i USA 1992. …Så skrattar bäst, sist och hela vägen till banken var det Billy Ray Cyrus som gjorde. Och man kan lugnt säga att succén var honom välbehövlig. Under inspelningarna av Some Gave All bodde han nämligen i sin bil; en gammal van av märket Chevrolet.

Radioplågan ”Achy Breaky Heart” adderades till Some Gave All i sista stund. Den är skriven av Don Von Tress, som egentligen inte är känd för någonting förutom att ha komponerat ihop just den där tvåackordslåten. ”Achy Breaky Heart” spelades först in av The Marcy Brothers 1991, men fick då heta ”Don’t Tell My Heart”. Billy Ray Cyrus hörde låten på ett kassett-blandband och blev direkt sugen på att spela in den i egen tappning. Den version som han sedermera spelade in kom att ersätta en av mycket få låtar som han själv hade skrivit till Some Gave All, vilket egentligen säger mer om hans egen låtskrivarförmåga än om ”Achy Breaky Heart”.

Bästa spår: 02. Achy Breaky Heart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s