The Pogues – Red Roses For Me (1984)

Jag läste att brittiska radiokanalen BBC Radio 1 bestämt sig för att sluta spela julklassikern ”Fairytale Of New York”, eftersom de anser den vara kränkande. Jag vet inte vad ni anser, men det är kanske lite väl skitnödigt kan jag tycka. Hur som helst ställer jag mig tveksam till att den sortens initiativ verkligen ger önskad effekt. Är det i så fall inte bättre att bara sluta spela låten i stället för att högtravande gå ut med ett dekret kring att man avser censurera den? För egen del blir jag i alla fall bara mer nyfiken på låten och artisten i fråga. ..Och i detta fall faktiskt så nyfiken att jag ägnat några timmar åt att lyssna in mig på The Pogues; ett band som jag (utöver ovan nämnda jullåt) egentligen inte har lyssnat särskilt mycket på tidigare.

Red Roses For Me är The Pogues debutplatta, och knappast deras bästa. Den är både för lång och på tok för ojämn för det, men som bakgrundsmusik till en irländsk dryckesfest betraktad är det en rätt kul lyssning. Redan innan Red Roses For Me släpptes hade The Pogues gjort sig ett namn på klubbscenen i London för sina starka live-framträdanden. När The Clash tog med dem som öppningsakt under sin Englands-turné 1984 fick The Pogues ännu mer vind i seglen. Red Roses For Me kom ut i oktober 1984 och uppskattades både hos kritikerna och fansen. Vid det här skedet i karriären hade The Pogues fortfarande framtiden för sig, men det skulle inte dröja särskilt många år innan frontmannen Shane MacGowans hejdlösa knarkande och supande gjorde samarbetet omöjligt på alla nivåer.

Bästa spår: 07. Dark Streets Of London

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s