Bad Wolfes – Disobey (2018)

Att det stod illa till med mainstreamrocken nu för tiden var jag naturligtvis medveten om, men riktigt hur bedrövligt det faktiskt var blev jag först varse om i bilen härom dagen.

I min Skoda Octavia går det inte att koppla in telefonen via bluetooth eller usb. För att komma runt problemet har jag införskaffat en FM-receiver som i sin tur kopplar till telefonen trådlöst. Det funkar sådär, vilket innebär att det då och då får det bli P4 eller någon enerverande reklamradiokanal i stället. Härom dagen körde jag nästan i diket när jag hade rattat in Bandit Rock och plötsligt attackeras av en genomusel cover på Cranberries ”Zombie” genom högtalarna. Kvaliteten i framförande och arrangemang var i paritet med vad vilket lokalt högstadieband som helst mäktar med, inbäddat i en äckligt radiovänlig produktion. Sången levererades med den där förstoppade fraseringen som man brukar höra deltagarna i Idol använda sig av när de ska visa hur mycket de minsann känner i låtarna. Både jag och min fru var till en början övertygade om att det också måste vara någon Idol-deltagares verk som vi lyssnade på. Men det visade sig att vi hade fel. Bandet som vi lyssnade på var det amerikanska Bad Wolfes, och deras hemska cover på ”Zombie” hade tydligen varit en viral sensation och stor hit under 2018.

Man upphör väl aldrig att förvånas helt enkelt…

Bad Wolfes grundades 2017 av fem herrar kända sedan tidigare inom den kaliforniska heavy metal-scenen. Med covern på ”Zombie” slog de igenom på bred front. Via en gemensam bekant hade bandet faktiskt kontaktat Cranberries sångerska Dolores O’Riordan under inspelningarna av deras debutalbum Disobey och bett henne lägga ett sångspår på deras version av ”Zombie”. O’Riordan planerade faktiskt även att göra detta, men hon hann dö innan det blev av…

Bästa spår: 13. Toast To The Ghost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s