Kanye West – Late Registration (2005)

Jag har lite svårt att förstå varför det ska behöva ta sån evinnerligt lång tid för jänkarna att räkna rösterna när de har val. Sen kan jag även tycka att det är överdrivet mycket fokus på herrarna Biden och Trump för närvarande. Den enda frågan som man egentligen vill ha svar på är ju: Hur gick presidentvalet för Kanye West?

…Inte så pjåkigt, är svaret. Den kända amerikanska rapparen, som tidigare betraktades som ett geni och nu för tiden mest bara som skvatt galen, samlade ihop 60 000 röster totalt över landet. Då ska det tilläggas att han bara gick att rösta på i tolv delstater, eftersom han var för sent ute med att tillkännage sitt valdeltagande i resten av staterna. 60 000 är väl ändå ganska lyckat, kan jag tycka. Det är ju ett helt Borås.

Late Registration är Kanyes andra studioalbum. Han var mån om att förnya sig efter succén med The College Dropout och valde därför att samarbeta med filmmusikkompositören Jon Brion för att få till ett nytt och fräscht sound. Kanye hade fattat tycke för Brions konstnärskap via filmen ”The Eternal Sunshine Of The Spotless Mind”, som Brion hade stått för musiken till. Tunga namn som Jay-Z, Brandy och Adam Levine bidrog också de till Late Registration, som tog över ett år att färdigställa. Skivan hyllades unisont av kritikerkåren när den släpptes, och sålde som smör i skivbutikerna.

Bästa spår: 04. Gold Digger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s