Courtney Barnett – Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit (2015)

Australiensiska Courtney Barnett slog igenom med detta fina debutalbum 2015. Barnett hade tidigare spelat gitarr i det Melbourne-lokala grungerockbandet Rapid Transit. Grungeinfluenserna gör sig påminda även på Sometimes I Sit And Think…, inte minst på den ösiga förstasingeln ”Pedestrian At Best”. Men skivan är en skön mix som flirtar både med country och indierock. Courtney Barnett växte upp i Sidney och jobbade extra som pizzabud samtidigt som hon försökte komma någonstans med sin musik. Lönen som pizzabud räckte nog inte särskilt långt, för hon lånade pengar från sin mormor för att kunna starta upp sitt eget skivbolag Milk Records – på vilket Sometimes I Sit And Think… sedermera släpptes. Låtarna till skivan skrev hon under loppet av ett år, men hon visade dem för sitt band först bara veckan innan de skulle in i studion för att behålla en fräsch känsla i låtarna. Skivan spelades in över åtta dagar i Melbourne.

Bästa spår: 05. Depreston

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s