Israel Nash – Lifted (2018)

Jag gillar verkligen Israel Nashs countryrock, men eftersom jag av någon anledning aldrig lyckas komma ihåg vad han heter blir det inte att jag lyssnar på honom så mycket som jag egentligen borde. Lifted är Israel Nashs femte soloskiva, och den är svår att motstå. Låtarna är inbäddade i en stor och luftig produktion som värmer i höstmörkret. Nashs främsta inspirationskällor till skivan var George Harrisons 70-talsklassiker All Things Must Pass och Phil Spectors berömda ”Wall Of Sound”-ljudbild. Detta hörs faktiskt också ganska tydligt, även om mer nutida influenser också de gör sig påminda. Israel Nash spelade in Lifted hemma i sin nybyggda studio i Texas, med ungefär samma samling människor som han har spelat in alla sina skivor med. Nash har frekventerat Sverige ganska flitigt på sina turnéer genom åren. Senast var han här för ett gäng spelningar sommaren 2019. Nu lär det väl inte bli några fler konserter på svensk mark på ett bra tag, men för den som lider av abstinens kan nämnas att Nash också har ett livealbum ute sedan några månader tillbaka.

Bästa spår: 07. Spiritfalls

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s