Ryan Adams – Prisoner (2017)

Jag vet inte hur det är med er, men jag börjar faktiskt sakna Ryan Adams. Det finns ingen annan som har gjort mig sällskap genom lika många ensamma nätter som denna singer-songwriter ifrån North Carolina. Eftersom det aldrig blev någonting av hans planerade trippelalbumsläpp härom året är Prisoner från 2017 fortfarande hans senaste album. Skivan är kanske inte hans bästa, men fullt duglig. Prisoner var hans sätt att bearbeta hjärtesorgen efter skilsmässan från Mandy Moore, som han hade varit gift med i sju år. Vi talar alltså om samma kärlekssaga som var så förblindade vacker att Moore utan att blinka kastade honom under bussen i metoo-drevet härom året. Den vetskapen ger förstås ett lite annat perspektiv på Adams stundtals nästan maniska lyrik. Men kanske ska man inte läsa in för mycket i saker och ting heller. Förbaskat bra musik är det, hur som helst.

Ryan Adams har alltid varit oerhört produktiv. Under inspelningssessionerna för Prisoner spelade han in avsevärt många fler låtar än vad som kunde rymma plats på skivan. Många av dessa släppte han senare samma år i samlingen Prisoner B-Sides. Det är kanske en samling lämpad för de lite mer hardcore fansen, men en del riktigt bra material finns faktiskt där på. Låtar som ”You Said” eller ”Where Will You Run?” hade lätt kunnat ersätta något eller några av spåren på Prisoner och gjort den ännu lite starkare.

Bästa spår: 08. Breakdown

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s