Fleet Foxes – Shore (2020)

Fleet Foxes nya album Shore släpptes ur det blå härom veckan. Det är en skiva skapad under Covid-19 pandemins inledande faser tidigt i somras. Enligt Fleet Foxes kreativa kraft Robin Pecknold spinner låtarna från en vilja att komma ut och se solen på nytt. Han hade länge haft svårt för att skriva nytt material, men fick ny inspiration under en bilresa genom ett USA:s östkust satt i karantän. De öde gatorna och stängda butikerna gjorde starkt och varaktigt intryck på honom. Det hela började som lösryckta textrader och melodier men mynnade snart ut i ett helt album. …Ett ganska tråkigt album förvisso, men det spelar väl i och för sig an till temat ganska väl. För det är ju ganska tråkigt att sitta i Corona-karantän.

Bästa spår: 02. Sunblind

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s