The Offspring – Splinter (2002)

Det mest intressanta med skatepunkrockarna The Offsprings sjunde album är nog det publicitetsstunt som bandet tog sig för några månader innan det att skivan släpptes. Sångaren Dexter Holland gick då ut och deklarerade att titeln på Offsprings nästa album skulle vara ”Chinese Democrazy”. Titeln var förstås en stöld rakt av på titeln på det då ännu ej släppta Guns N’ Roses-album som Axl Rose vid det laget redan hade jobbat på i flera år. Axl Rose lär ha satt morgonkaffet i vrångstrupen och per omgående skickat sina advokater i riktning Dexter Holland och hans bandkamrater. Rose hade dock inte behövt oroa sig. Det hela var bara ett skämt ifrån The Offsprings sida. Ett tag senare tillkännagav bandet den korrekta titeln Splinter.

Splinter släpptes i december 2003. Skivbolaget Columbia hade höga förväntningar på albumet; dels eftersom Offspring hade mängder med hits från det sena 90-talet i bagaget, och dels var det fortfarande ganska inne med skatepunk vid den här tiden. Förstasingeln ”Hit That” förekom albumet med någon månad och blev faktiskt en av bandets större hits, även om den egentligen inte är särskilt bra. Offspring är en blek kopia av sig själva på Splinter. Låtarna och idéerna känns bara återanvända och oinspirerade.

Bästa spår: 06. (Can’t Get My) Head Around You

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s