The Rembrandts – L.P. (1995)

Är det bara jag, eller har streamingtjänsternas utbud börjat fyllas på bra mycket långsammare efter det att Corona dök upp? Själv har jag avverkat mig så långt bakåt i Netflix mörkaste skåpsgömmor att jag sedan någon vecka tillbaka har börjat titta på den gamla sitcom-klassikern ”Vänner” igen. Jag vill nog påstå att serien fortfarande är smått trivsamt underhållande, även om den kanske inte har åldrats med stil i alla avseenden.

Den amerikanska popduon The Rembrandts enda gärning för musiken (eller otjänst om du så vill) är att de låg bakom den kända ”Vänner”-vinjetten ”I’ll Be There For You”. Låten skrev de tillsammans med tv-seriens producenter. Till en början var låten faktiskt inte längre än den knappa minut som man behöver plåga sig igenom i inledningen av varje ”Vänner”-avsnitt, men när serien blev populär insisterade skivbolaget på att de skulle göra om den till en treminuters popsång. ”I’ll Be There For You” släpptes som singel 1995 och skördade snabbt framgångar på listorna världen över. För Danny Wilde och Phil Solem i The Rembrandts var låten det lyckokast de behövde för att kunna skicka sina barn till college. De har inte haft en hit vare sig före eller efter den.

L.P. var The Rembrandts tredje album. Kvalitetsmässigt håller det samma mediokra nivå som deras första och andra album, men sålde ändå som smör i solsken ändå helt enkelt för att ”Vänner”-låten fanns med som ett ”hemligt” sistaspår. L.P. nådde som högst en 23:e plats på Billboardlistan och sålde platina i USA. Om man ska hitta en höjdpunkt på skivan så är det väl just det där omnämnda sistaspåret som är den, även om ”I’ll Be There For You” faktiskt gör sig mycket bättre som en kort vinjett.

Bästa spår: 15. I’ll Be There For You

En reaktion till “The Rembrandts – L.P. (1995)

  1. Jag kollade om DVD-boxen av Mad Men nu under eftersommaren. Håller fortfarande och man tror man minns men det gör man inte. Förr kollade jag gärna om mina DVD-boxar av Seinfeld och Frasier, men efter kanske 7-8:de gången känns det som man kan det mesta. Men kul är de fortfarande om man råkar se en episod i TV-tablån.
    Vänner tycker jag också är trivsam har sett hela serien. Har ibland sett Komplett serie-DVD-boxar på loppis för några kronor, men avstått köp hittills.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s