Songs: Ohia – Magnolia Electric Co. (2003)

Detta är en bortglömd countryrock-pärla, och en av mina egna personliga favoriter. Jason Molinas sista album under Songs: Ohia-monikern är också hans bästa och mest konsekventa. Albumet var det första som Molina spelade in live i studion med en full banduppsättning. Han tyckte nog själv att det blev ganska bra, för under turnén som följde valde Molina att slopa ”Songs: Ohia” och döpte om sitt band till ”Magnolia Electric Co.” i stället.

Jason Molina var en plågad själ. Åren efter Magnolia Electric Co. eskalerade hans redan grava alkoholism. Hans framträdanden blev allt mer sällsynta, och avbokades ofta i sista stund. Någon ny musik släppte han knappt alls under sina sista tio år i livet. Molina avled 2013 i Indianapolis till följd av sitt alkoholmissbruk. Han blev 39 år gammal.

Bästa spår: 02. I’ve Been Riding With The Ghost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s