Beck – Morning Phase (2014)

Med vackra Sea Change gjorde Beck Hansen ett av 00-talets allra bästa album. 2014 försökte han sig på att reprisera konceptet med lika stillsamma Morning Phase. Ljudbilderna på de båda albumen är tydligt och nära besläktade med varandra. Den stora skillnaden är att Beck inte blöder på samma sätt som på Sea Change. På Morning Phase är det en mer reflekterande än förkrossad Beck Hansen som vi har att göra med. Men låtarna är genomgående starka och lämnar avtryck. Morning Phase är en fin skiva som passar bra till det annalkande höstrusket.

Under tiden mellan 2008 års Modern Guilt och 2014 års Morning Phase höll sig Beck sysselsatt med en rad olika projekt. Ingenting släpptes, men det ryktas om att Beck har minst tre-fyra outgivna album från den här perioden som ligger och skräpar. Morning Phase började han jobba på redan 2005 i Nashville, men inspelningarna pausades och togs inte upp igen förrän nästan tio år senare. Majoriteten av Morning Phase spelades in i Los Angeles under tre dagar 2013. Materialet bearbetades därefter under några månader av bl.a. Becks far David Campbell, som adderade stråkar. I februari 2014 släpptes albumet till fina recensioner.

Bästa spår: 12. Country Down

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s