The Hives – Lex Hives (2012)

Fagerstabandet The Hives är ett av de finaste rockbandet vi har här i landet, och man kan otåligt fråga sig när dessa herrar ska ta sig i kragen och leverera en uppföljare till senaste plattan Lex Hives. Den har ju trots allt hunnit bli åtta år gammal vid det här laget. Visserligen har de nu ett livealbum på gång (Live At Third Man Records kommer att släppas senare denna månad), men det är förstås nytt material man egentligen skulle vilja höra.

The Hives både producerade och finansierade Lex Hives själva, och skivan gavs ut på deras eget nystartade bolag Disque Hives. Enligt sångaren Howlin’ Pelle Almqvist hade de trott att det hela helt enkelt skulle gå fortare om de producerade skivan på egen hand, i stället för att behöva förlita sig på att någon ständigt upptagen producent skulle hitta tid för dem. ”Det visade sig att ha fem producenter som alla har lika mycket att säga till om gjorde att det inte gick särskilt snabbt ändå”, förklarade Almqvist för musiksajten FMQB.

Eftersom bandet inte längre var knutet till något större skivbolag var det PR-maskineri som förlöste Lex Hives inte i närheten av det massiva pådrag som hade backat upp den då fem år gamla The Black And White Album. Lex Hives kom heller inte att göra något större väsen av sig. Förstasingeln ”Go Right Ahead” spelades lite sporadiskt på radion men föll ganska snart i glömska, precis som albumet egentligen. Men Lex Hives är klart lyssningsvärd garagerock med glimten i ögat. Bra fredagsmusik!

Bästa spår: 10. My Time Is Coming

En reaktion till “The Hives – Lex Hives (2012)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s