Nirvana – Incesticide (1992)

I väntan på uppföljaren till det kolossalt populära Nevermind släppte Geffen Records denna samling gamla demos och b-sidor för att hålla Nirvana-grytan puttrande. Kurt Cobain, vars största skräck var att han skulle bli uppfattad som någon som sålt sig och sin konst till marknadskrafterna, gick med på släppa Incesticide under förutsättning att han fick hundraprocentig kontroll över albumets utseende. Den bisarra tavla som pryder omslaget är målad av Cobain.

Av de femton låtarna var fem outgivna sedan tidigare. Majoriteten av materialet cirkulerade redan bland fansen som bootlegs, men i dålig ljudkvalitet. Incesticide släpptes lagom till jul 1992 och debuterade på 51:e plats på Billboardistan. Efter två månader hade skivan sålt i en halv miljon exemplar, oerhört bra för att vara en samling demos.

Bästa spår: 02. Sliver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s