Greta Van Fleet – From The Fires (2017)

När Guns N’ Roses gitarrvirtuos Slash fick frågan vad han tyckte om gröngölingarna Greta Van Fleet härom året svarade han att han visserligen gillar dem, men att han stör sig på att de låter så mycket som Led Zeppelin. Liknande gliringar har bandet fått utstå även ifrån andra håll; faktiskt t.o.m. ifrån den allsmäktiga Led Zeppelin-sångaren Robert Plant själv (om än med glimten i ögat). Personligen har jag svårt att se hur det kan räknas som ett minus att ens band låter ganska likt hur ett av historiens allra bästa hårdrocksband en gång lät. Det är ju faktiskt fortfarande deras egna riff och låtar som Greta Van Fleet spelar (även om två av numren på From The Fires är covers).

From The Fires får väl betraktas som Greta Van Fleets debutalbum, även om det tekniskt sett egentligen är en sammanslagning av två EP-samlingar. De fyra första låtarna hade släppts redan ett halvår tidigare som Black Smog Rising. När hypen kring bandet tog ordentlig fart valde skivbolaget att släppa låtarna på nytt, fast denna gång med ytterligare fyra spår tillagda. Bandet valde att döpa releasen till ”From The Fires”, som en nickning till de campingutflykter de brukade åka på som barn till Yankee Springs. Om kvällarna brukade de tre Greta Van Fleet-bröderna då sitta runt elden och spela musik tillsammans.

Bästa spår: 06. Meet On The Ledge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s