The Killers – Imploding The Mirage (2020)

Det är inte utan att man känner sig en smula gammal när man inser att det faktiskt har gått hela femton år sedan som indierockbandet The Killers erövrade dansgolven med hitsen ”Mr. Brightside” och ”Somebody Told Me”. Än mossigare känner man sig när man även inser att det var ungefär då som man senast var ute och härjade i nattlivet.

Imploding The Mirage är The Killers sjätte studioalbum, och det första utan lead-gitarristen Dave Keunings medverkan. Han lämnade Las Vegas-bandet härom året för att fokusera på faderskapet och familjelivet. I hans frånvaro har basisten Mark Stoermer fått ta ett större ansvar än vanligt. En del draghjälp har han dock fått: På förstasingeln ”Caution” rycker t.ex. Fleetwood Mac-legendaren Lindsey Buckingham in och drar av ett (visserligen ganska tråkigt) gitarrsolo. Andra gästspel görs exempelvis av Adam Grannduciel från The War On Drugs och k.d. Lang.

I ärlighetens namn finns det egentligen ingenting på Imploding The Mirage som engagerar lika mycket som den fläckfria debuten Hot Fuss från 2004. Men The Killers gör heller inte bort sig med Imploding The Mirage. Det är ändå helt OK indierock som duger fint att lyssna på. Skillnaden är väl att i stället för att låta som en stökig natt på The Strip låter Imploding The Mirage som en tipspromenad runt Kyppesjön i Borås ungefär. …På så sätt håller vi väl jämna steg; The Killers och jag.

Bästa spår: 01. My Own Soul’s Warning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s