Svenne Rubins – I Slott Och Barack (1994)

Lite gammal hederlig svensk bondtölpsrock att avnjuta till några kylskåpskalla Norrlands en augusti-somrig lördagskväll. Kan det egentligen bli bättre? Svenne Rubins fjärde skiva I Slott Och Barack var en av min fars favoritplattor under mina tidiga tonår. Många bilfärder har det med andra ord blivit med Sven Rubins diktande om stulen ved och gamla Volvo-modeller i högtalarna. Låtarna på I Slott Och Barack är det inget större fel på, och någonstans tycker jag faktiskt att det även finns ett visst poetiskt värde i flera av de lite putslustiga texterna. Det är, om inte annat, uppfriskande med musik som är så här okonstlad.

Bästa spår: 04. Det var samma dag som brandstation brann ner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s