The Lovin’ Spoonful – Hums Of The Lovin’ Spoonful (1966)

Någon gång i mp3-filens barndom – innan man hade så ruskigt snabb internetuppkoppling att man laddade ner dem på datorn hemma – brukade pappa då och då komma hem med brända cd-roms fyllda med mp3-musik. Skivorna hade han köpt till en billig peng av någon kollega på jobbet. Allt på skivorna var förstås inte bra, men det var spännande att få tillgång till så mycket musik på en och samma gång. Det var via någon av dessa cd-roms som jag kom i kontakt med The Lovin’ Spoonful för första gången. Eller egentligen bara med deras jättehit ”Summer In The City”. Den spelade jag om och om igen på de knastriga högtalarna i datorrummet hemma tills det antagligen gick de flesta i hushållet på nerverna. I den stekande högsommarvärme som vi har nöjet att njuta av för tillfället känns låten högaktuell.

Hums Of The Lovin’ Spoonful var det amerikanska folkrock-bandet The Lovin’ Spoonfuls tredje fullängdare. Förutom ”Summer In The City” finns det väl egentligen inte jättemycket av värde på skivan, men den är lite småtrevlig att lyssna på ändå. Till skillnad från många andra samtida akter skrev bandet alla sina låtar själva. Fjärdespåret ”Darlin’ Companion” plockades upp av Johnny Cash och blev en betydligt bättre låt i en version av honom och June Carter några år senare.

Bästa spår: 11. Summer In The City

3 reaktioner till “The Lovin’ Spoonful – Hums Of The Lovin’ Spoonful (1966)

  1. Julen 1966 fick jag en Philips rullbandspelare i julklapp. Den kopplades givetvis ihop med radion så jag kunde spela in hitlåtar från topplisteprogammen i radion, ex. Tio i Topp, Kvällstoppen. Där spelade jag in Lovin´ Spoonful. Under 70-atel lånades bandaren ut till en kompis som senare lånade den vidare utan min vetskap. Visserligen gammal och sliten men den funkade. Under sena 90-talet ser jag min bandare under en byrå hos en gammal kompis. Jag plockar med rullbandaren hem och letade upp de få rullbanden jag hade kvar. Där kunde jag återigen höra på mitt gamla rullband från 1966-67 en ung Kjell Alinge presentera hans del av hitprogrammet 1966 års hitlåtar… ”men Lovin´Spoonful kom tillbaka under året med låten Daydream…”. Nu är båge banden och bandare slängda, men jag spelade in valda delar på mp3, som jag troligen har kvar på nån gammal hårddisk.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s