Alice Cooper – Trash (1989)

Det kommersiellt framgångsrika Trash blev en stor comeback för Alice Cooper, som inte hade haft en hit på över tio år. Men skivan alienerade också många gamla fans, som menade att han hade sålt ut sig. Skräckrockspionjären själv tog inte särskilt hårt på anklagelserna. Han njöt av sin återfunna plats i rampljuset och tyckte mest att det var kul att hans musik nådde en ny generation.

Alice Cooper lade grunden för Trash genom att anlita proffslåtskrivaren Desmond Child: ”Jag satt i min Corvette och hörde alla dessa hits av Aerosmith och Bon Jovi på radion”, berättade Cooper för Raw 1989; ”när jag fick reda på att Desmond Child låg bakom så många av dem visste jag att han var rätt person att anlita”.

Tillsammans med Desmond Child skrev Alice Cooper monsterhitten ”Poison”, som härjade på listorna i flera länder. Även ”Bed Of Nails” och ”House Of Fire” fick visst radiogenomslag.

Trash fick Alice Cooper äntligen till ett samarbete med Steven Tyler, någonting som han hade gått och fantiserat om i många år. ”Jag tycker att Steven Tyler har rock n’ rollens bästa röst”, menade han; ”men när vi stod på topp på 70-talet var vi alltid för fulla för att jobba tillsammans”.

Bästa spår: 01. Poison

En reaktion till “Alice Cooper – Trash (1989)

  1. Alice Cooper är en av dessa artister som jag alltid får googla upp om han fortfarande lever, ser att han är 72 år. Alice släppte Schools Out samma månad som jag gick ut skolan för gott, bara det gör ju att man gillar honom 🙂 Under dessa år och framåt minns jag att veckopressen ofta visade bilder från Alice scenshower. Tyvärr blev det aldrig något album med Alice Cooper.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s