Bob Dylan – Knocked Out Loaded (1986)

Det är svårt att tänka sig ett mer schizofrent album än Dylans Knocked Out Loaded. Skivan var bara ett av många magplask som Dylan låga bakom under sitt inspirationslösa 80-tal. På Knocked Out Loaded serveras vi den ena usla kompositionen efter den andra. Man kan inte låta bli att häpnas över att detta hobbybygge kommer ifrån samma man som gav oss mästerverk som Blood On The Tracks och Desire. …Men plötsligt. .. Efter fem bottennapp på raken kommer så det magiska elva minuter långa eposet ”Brownsville Girl”. Det är faktiskt en fullkomligt fantastisk låt. Den lite jobbiga 80-talsproduktionen till trots hör den lätt till Dylans bästa någonsin.

I övrigt finns det egentligen inte mycket värt att nämna om Knocked Out Loaded. Dylan beskrev själv i sina memoarer hur tömd på inspiration och skapandelust han var under de här åren. En nyfunnen vänskap i Tom Petty skulle så sakteliga hjälpa honom tillbaka på banan igen. De gav sig ut på en gemensam turné och startade ett par år senare supergruppen Traveling Wilburys tillsammans med Roy Orbison, Jeff Lynne och George Harrison.

Bästa spår: 06. Brownsville Girl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s