Taylor Swift – Folklore (2020)

Till sitt nya album Folklore har Taylor Swift gått i maskopi med Bon Iver och The Nationals Aaron Dessner. Antagligen för att få lite indie-kredibilitet. Dessner medverkar både som medproducent och som låtskrivarpartner till Swift. Albumet släpptes helt utan förvarning härom veckan. Fram till dess hade projektet varit så superhemligt att Dessner inte ens hade berättat om det för sin åttaåriga dotter, som har Taylor Swift som sin stora idol. Sedan releasen har Folklore slagit alla möjliga streaming-rekord.

Jag har ingenting emot Taylor Swift. I själva verket gillar jag hennes lättsmälta pop och tycker att hon är en kapabel låtskrivare som har bra känsla för minnesvärda melodier. Men på Folklore trampar hon in i en terräng som inte behärskar. Albumet är faktiskt ganska tråkigt, på gränsen till sövande. Förra årets Lover var bra mycket bättre än detta.

Bästa spår: 08. august

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s