Fleet Foxes – Fleet Foxes (2008)

Fleet Foxes debutalbum var ett av de sena 00-talets mest kritikerrosade. Men förutom briljanta ”Tiger Mountain Peasant Song” är det väl egentligen ett ganska tråkigt album? Visst bjuds det på vacker stämsång och finstämda arrangemang, men energin är ju närmast obefintlig. Fleet Foxes låter ungefär som ett bakfullt Beach Boys på avtändning klockan 4 på morgonen.

Fleet Foxes spelades in 2007 och släpptes i juni 2008. Vid det laget hade trummisen Nicholas Peterson redan hunnit att lämna bandet. Han ersattes av en viss Josh Tillman, som skulle komma att göra sig ett namn senare under den inte helt obekanta monikern Father John Misty.

Bästa spår: 04. Tiger Mountain Peasant Song

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s