Blandade Artister – The Secret Life Of Walter Mitty (2013)

Om man är sugen på att lyssna på ett soundtrack men inte känner för Queens ”Highlander”-variant finns det som tur är många andra som man med fördel kan välja i stället. Soundtracket till ”The Secret Life Of Walter Mitty” är en personlig favorit. Filmen, som jag faktiskt såg på bio när jag var i USA för några år sedan, är väl sådär. Det är en nyinspelning i Ben Stiller-tappning av en gammal 40-talsrulle. Storyn kommer jag knappt ihåg, men nånting i stil med att Stiller ska hitta sig själv och meningen med tillvaron i en kall och cynisk värld handlar det ju om. Behållningen är egentligen mest musiken, som framförs av flera av de just då hetaste indieartisterna – vår egen José Gonzáles inkluderad.

”The Secret Life Of Walter Mitty” utspelar sig huvudsakligen i vinterväderlek, men soundtracket tycker jag ändå har någonting somrigt och fritt över sig. Några av låtarna är skapade exklusivt för filmen; som det medryckande inledningsspåret och den fina ”Stay Alive”. Den senare har förresten alt-country-ikonen Ryan Adams varit med och skrivit.

Bästa spår: 03. Stay Alive

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s