HAIM – Women In Music Pt. III (2020)

Baserat på de fina recensioner som Women In Music Pt. III har åtnjutit inser jag att detta är ett album som jag verkligen borde gilla. …Och det är inte som att jag tycker att det är dåligt, men faktiskt ganska så slätstruket. Sheryl Crow är en association som inte känns allt för avlägsen.

HAIM består av de tre systrarna Este, Danielle och Alana Haim. Women In Music Pt. III är den tredje plattan sedan debuten Days Are Gone 2013. Bandet har annars funnits sedan 2007, men under de första fem-sex åren var det mest som en plojgrej. HAIM spelade på bröllop och mindre tillställningar i och kring Los Angeles. Deras första spelning ska ha varit på en deli i Hollywood, och betalt fick de den gången i en portion soppa av traditionell judisk modell. Det hela tog fart på riktigt först när mittensystern Danielle upptäcktes av The Strokes-frontmannen Julian Casablancas, som anlitade henne som gitarrist i sitt band när han skulle ut och turnera på sitt solomaterial.

Bästa spår: 07. Don’t Wanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s