Crosby, Stills & Nash – Live It Up (1990)

När vi ändå är inne på temat skivomslag måst vi ju ägna en liten stund åt ett riktigt ohyggligt ett också. Crosby, Stills & Nash tionde album pryds av en bild på jorden sedd från månen, med grillkorvar spetsade på telefonstolpar som några tekniker klättrar uppför i förgrunden. Det är ett album som ofta rankas högt i olika ”fulaste skivomslaget”-omröstningar. Och det kan man ju förstå. Man undrar liksom vad de tänkte på.

Tyvärr för Crosby, Stills & Nash del är musiken på Live It Up nästan lika bedrövlig som omslaget. Trions bottenlösa fantasilöshet drev dem till att konsultera proffslåtskrivare för att få fart på låtsnickeriet. Ändå är inget av de tio spåren bättre än mediokert, och idag låter de till råga på allt oerhört daterade i sin smaklösa 80-talsproduktion. Men det finns självklart de som påstår sig gilla det. Legendproducenten Rick Rubin ska i ett förvirrat ögonblick ha refererat till Live It Up som en av trions starkaste plattor.

Själv håller jag Crosby, Stills & Nash som ett av rockhistoriens mest överskattade band. Något bättre blev de under de korta perioder som Neil Young förstärkte lineupen, men ändå inte tillräckligt för att bli intressant.

Bästa spår: 04. Haven’t We Lost Enough

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s