Phoebe Bridgers – Punisher (2020)

Phoebe Bridgers nya skiva tar några lyssningar att komma in i, men när den väl har fastnat är det svårt att släppa taget om den. Punisher är ett jämnstarkt album som engagerar. Det hade möjligen inte skadat med något mer up-tempo-spår för att röra om lite i grytan, men å andra sidan sköter medryckande ”Kyoto” den biten med den äran.

25-åriga Phoebe Bridgers är bland de hetaste på singer-songwriter-himlen just nu. Hon kommer ifrån Los Angeles och bor av en slump bara ett stenkast ifrån Echo Park, där hennes favorit-artist Elliott Smith tog sitt liv 2003. Titelspåret ”Punisher” skrev hon halvt på skoj om hur efterhängsen Smith hon antagligen hade varit om han fortfarande varit vid liv. Ordet ”Punisher” är ett musiker-slanguttryck som används skämtsamt för att beskriva fans som dröjer sig kvar lite väl länge vid merchandise-bordet på spelningarna.

Bästa spår: 03. Kyoto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s