Badly Drawn Boy – About A Boy (2002)

”About A Boy” är en sån där film som går på tv lite titt som tätt. Det känns som att den i princip alltid rullar på någon av de där kanalerna som man zappar igenom om kvällarna när man är iväg någonstans och bor på hotell. Jag tycker att filmen är lite lagom småtrevlig. Hugh Grant spelar en förmögen arvtagare som försöker få sina syfteslösa dagar att gå. Han är superytlig men när han bekantar sig med en mobbad tioåring får han så klart ett annat perspektiv på saker och ting och vad som betyder något i livet o.s.v. Det är OK feelgood-underhållning som ackompanjeras av ett passande soundtrack signerat Badly Drawn Boy. Filmen är baserad på boken av Nick Hornby med samma namn.

Britten Damon Gough tog sitt artistnamn Badly Drawn Boy från en karaktär i det tecknade barnprogrammet ”Sam and his Magic Ball”. Gough växte upp med Bruce Springsteen som husgud, och det är en influens som gör sig påmind även i hans egen musik. Soundtracket About A Boy blev Goughs andra skiva, och följde upp den uppskattade debuten The Hour Of The Bewilderbeast. Imponerade av debutalbumet handplockade filmens regissörer Chris och Paul Weitz Badly Drawn Boy för att skapa soundtracket. Som album beträffat är väl kanske About A Boy något svajigt egentligen, men några av låtarna är riktigt bra och till filmen passar musiken som handen i handsken.

Bästa spår: 07. Silent Sigh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s