Phosphorescent – Muchacho (2013)

Matthew Houck inleder ”For Zula” med något slags hybridcitat av Johnny Cash och Bette Midler: ”Some Say Love is a burning thing. That it makes a fiery ring”, sjunger han nästan med gråten i halsen. Det är i ärlighetens namn en ganska cheesy textrad, men Houck levererar den med sådan övertygelse och vånda att den känns ända in i hjärtat.

Phosphorescent är namnet på Matthew Houcks enmansband. Kärleken som har gått sönder och förlorad utgör det bärande temat på hans mästerverk Muchacho. Houck skrev nästan hälften av låtarna på akustisk gitarr under en vecka på stranden i Tulum, Mexiko. Han hamnade där efter att spontant ha bokat in sig på en flight en sen natt, ivrig att komma bort ifrån platsen där hans hjärta precis hade krossats. Flera års turnerande hade slitit så pass på relationen med hans dåvarande flickvän att när han väl bestämt sig för att ta en paus från det kringströvande musikerlivet var relationen för sen att rädda. Muchacho blev en del i hans läkeprocess.

Bästa spår: 02. Song For Zula

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s