Cat Power – The Greatest (2006)

Detta är det sista riktigt bra som Chan Marshall gjorde innan hon gick och blev medioker. Särskilt titelspåret är ett stycke ren magi: ”The Greatest” (alltså låten) illustrerar förlorad ungdom och att förlika sig med den smärtsamma insikten att en del drömmar måste man ge upp. Det är i alla fall så som jag tolkar den. Fantastiskt starkt är det hur som helst!

The Greatest var Chan Marshalls sjunde album under monikern Cat Power, och det första på vilket hon skrev alla låtarna helt på egen hand. Skivan fick mycket positiv kritik och innebar något av ett kommersiellt genombrott för den då 34-åriga amerikanskan. I alla fall ett genombrott i den mån man kan förvänta sig det när man ägnar sig åt introvert och deprimerande indie-rock.

Bästa spår: 01. The Greatest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s