Father John Misty – Off-Key In Hamburg (2020)

För Josh Tillman att släppa ett livealbum 2020 är nästan lite som att fuska. Med den låtskatt som han odlat fram under loppet av fyra Father John Misty-plattor sedan debuten 2012 blir det liksom alldeles för enkelt att rada upp en ganska svårslagen setlist. Men sen vet jag i och för sig av egen erfarenhet att han är en artist som inte nödvändigtvis kan tända till på beställning, även om han alltid bjuder på proffsiga framföranden. Konserten som jag såg på Trädgår’n i Göteborg 2016 är en av de bästa som jag sett. Men två år senare på Göteborgs Konserthus kändes han nästan sömnig. Framträdandet i Hamburg den 8:e augusti 2019, som denna skiva återger, är stabilt från början till slut. Intäkterna från Off-Key In Hamburg går oavkortat till MusiCares Covid-19 Relief Fund. Det är ett initiativ för att stötta de musiker som tidigare i princip levt på marginalen, men som nu under pandemin med inställda spelningar och allt vad det innebär plötsligt står helt utan inkomst.

Bästa spår: 09. Ballad Of The Dying Man

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s