Oasis – Standing On The Shoulder Of Giants (2000)

Ibland – som när man t.ex. kastas ut för att hålla i en presentation om någonting som man inte begriper sig på i jobbet – önskar man att man hade lite mer av ett Noel Gallagher-självförtroende. I en MTV-intervju 1996 hävde Noel ur sig att Oasis var större än Beatles. De upprörda reaktionerna lät förstås inte vänta på sig, men de rörde egentligen inte Noel i ryggen. Vid ett senare tillfälle spädde han på det hela med att påstå att Paul McCartney inte lyckats producera någonting annat än gödsel under de senaste 25 åren. Den kommentaren skulle kunna vara gångbar på honom själv nu också, med tanke på hur länge sedan som det faktiskt börjar bli sedan han medverkade på någonting kreativt av värde.

Ibland hånas Noel och Oasis för att titeln Standing On The Shoulder Of Giants är grammatiskt feluppbyggd (det borde ju ha varit ”shoulders”, d.v.s. plural, i stället för ”shoulder – som är singular). Men Noel var, i alla fall enligt egen utsago, medveten om missen. Titeln är ett känt citat av Isaac Newton, som Noel såg skrivet på ett mynt i en pub någonstans. Han tyckte att citatet lät som en bra albumtitel och skrev upp det på en papperslapp. Full som han var missade han dock att lägga till ett ”s” på ”shoulder”. När han såg detta morgonen därpå tyckte han att det mest var en kul grej, så han lät det vara.

Standing On The Shoulder Of Giants är ett Oasis på kraftig dekis. Noel har i efterhand sagt att det aldrig borde ha gjorts. ”Go Let It Out” är dock en låt med potential, men den borde ha kortats ner med minst en minut för att funka.

Bästa spår: 02. Go Let It Out

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s