Nick Cave & The Bad Seeds – The Boatman’s Call (1997)

Nick Caves tionde album är hans bästa. De stillsamma och sorgliga låtarna på The Boatman’s Call är alla uppbyggda kring Caves pianospel, och utgjorde ett soundmässigt sidosteg från The Bad Seeds normalt ganska brötiga rock. Cave sjunger uppgivet om sina misslyckade kärleksaffärer och ger sig även i kast med en del andliga funderingar. Flera av låtarna handlar om PJ Harvey, som han hade ett kort förhållande med runt 90-talets mitt. Andra handlar om hans första hustru Viviane Carneiro, som han skiljde sig ifrån 1996. Albumet är väldigt personligt för Cave. Faktiskt så personligt att han med några års distans till det hela finner det en smula pinsamt, något han medgav i en intervju med The Guardian 2008: ”Jag ångrar inte att jag gjorde det”, sade han: ”men visst är det lite genant. När man inte längre känner som man gjorde när man gjorde låtarna kan man ibland bara tänka… Men för i helvete…. Ge dig!”

Bästa spår: 01. Into My Arms

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s