Scorpions – Crazy World (1990)

Den kanske mest underhållande konspirationsteori som florerar på nätet just nu är att CIA ska ha skrivit Scorpions megahit ”Wind Of Change”. Detta ska CIA ha gjort för att infiltrera de då fortfarande tillstängda öststaterna med västerländsk kultur, i syfte att få ett snabbt slut på det kalla kriget. Scorpions frontman Klause Meine konfronterades med uppgifterna i en podcast på ämnet, men skojade bara bort det hela: ”Det är en bra filmidé”, skrattade han, varpå han bedyrade att CIA inte har haft någonting med låten att göra.

Skivan Crazy World är annars arenarock när den är som sämst. Det som kanske mest talar för att konspirationsteorin är sann är att alla låtarna på Crazy World förutom just ”Wind Of Change” är så makalöst usla. Man undrar liksom hur det är möjligt att de kan vara skrivna av samma personer.

CIA borde ha skrivit alla låtarna på albumet.

Bästa spår: 04. Wind Of Change

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s