The Rolling Stones – Their Satanic Majesties Request (1967)

1967 var året för Summer Of Love. Alla skulle röka på, knapra LSD och spela psykedelisk musik. Rolling Stones ville förstås inte vara sämre än några andra, så deras bidrag till den psykedeliska musikfåran fick bli deras sjätte studioalbum; Their Satanic Majesties Request. Titeln är en lek med de ord som i alla fall på den tiden stod skrivna i brittiska pass: ”Her Britannic Majesty requests and requires…”. Albumet blev sågat på de flesta håll när det kom. Många drog paralleller med Beatles Sgt. Pepper som hade kommit sex månader tidigare och avfärdade Their Satanic Majesties Request som en dålig efterapning. Liknelsen var väl inte helt obefogad. T.o.m. omslaget var faktiskt ganska likt det ikoniska Sgt. Pepper-omslaget. Mick Jagger har i efterhand själv uttryckt missnöje över skivan. Han menar att Their Satanic Majesties Request är resultatet av ett band med alldeles för mycket tid till övers och som tror att allt de gör är genialt. Keith Richards lindade inte in det fullt lika mycket i sin bok från 1994: ”The album was a load of crap”, skrev han.

Bästa spår: 06. She’s A Rainbow

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s