Refused – The Shape Of Punk To Come (1998)

1998 stod det då okända Umeåbandet Refused för ett lika oväntat som kraftfullt inspel i hårdrockshistorien. The Shape Of Punk To Come har influerat mängder av band och artister sedan det släpptes. Såväl Rage Against The Machines Tom Morello som Metallicas Kirk Hammet kan nämnas bland de som har lovordat verket. The Shape Of Punk To Come – med Dennis Lyxzéns ursinniga skrik över tunga och komplexa gitarriff – låter ungefär som soundtracket till ett upplopp. Ibland kan det kännas som att en del artister tillför en politisk dimension till sin musik mest för att de tror sig att det förväntas av dem. Men att Refused menar allvar när de över tolv sjövilda hardcore-spår torgför att kapitalismen måste krossas går liksom inte att ta miste på.

Bästa spår: 06. New Noise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s