Mötley Crue – Dr. Feelgood (1989)

I morse fick jag erfara en för mig ny känsla. Våren är kommen och det var åter dags att plocka fram min fräcka svarta Levi’s-jeansjacka. När jag ser mig i spegeln inser jag att den är för kort både i midja och ärmar. Den har förstås alltid suttit ganska tight, men det har bara sett tufft ut har jag tyckt då. Motvilligt tvingas jag nu erkänna för mig själv jag att jag faktiskt bara ser löjlig ut. Jag har helt enkelt gått och blivit för gammal för att bära upp en sån här fräck jeansjacka. Den fick åka tillbaka in i garderoben igen och fram kom den vanliga blå gubbjackan.

Det var med en känsla av sorg över en svunnen ungdomstid som jag satte mig i Skodan och körde mot Hornbach.

Åldern drabbar oss alla. Men det finns de som tror sig vara immuna mot åldrandets kraft. Och jag har svårt att tänka mig att pudelrockstjärnor från 80-talet inte skulle vara oerhört överrepresenterade i just den kategorin.

Mötley Crues sångare Vince Neil är idag 59 och uppträder fortfarande i samma läderställ som när han var 25. Skillnaden är att han väger 40 kilo mer (vikt som han företrädesvis har fokuserat till magpartiet), och har så mycket botox insprutat i ansiktet att hans minspel måste vara synnerligen begränsat. Sjunga kan han inte heller, men det har han å andra sidan inte kunnat på åtminstone tjugo år.

Såvida Covid-19 inte sätter stopp för det hela ska Mötley Crue ge sig ut på en återföreningsturné senare i sommar. Bandet lade egentligen ner för ett gäng år sedan och bandmedlemmarna skrev då ett ”bindande” kontrakt i vilket de lovade att aldrig mer återförenas. Men när löftena om en helvetiskt massa pengar talade alldeles för förföriskt till deras giriga själar valde de helt enkelt att riva kontraktet. Om det för Mötley Crue någonsin har handlat om att sätta musiken i första rummet visade de väl med all önskvärd tydlighet att det i alla fall nu är ett minne blott.

Dr. Feelgood anses vara Mötley Crues främsta album, och det första som de spelade in i ett något sådär nyktert tillstånd. Det är producerat av hårdrockslegendaren Bob Rock och gästspelas av såväl Steven Tyler som Bryan Adams. Rock tyckte att Mötley Crue var en pina att jobba med. Bråkade de inte med någon annan så bråkade de med varandra. För att undvika så mycket drama som möjligt såg han till att bandmedlemmarna fick spela in sina partier var för sig ensamma i studion.

Dr. Feelgood blev en stor succé. Det toppade Billboardlistan under en tid och genererade två hitsinglar i ”Dr. Feelgood” och ”Kickstart My Heart”.

Bästa spår: 06. Without You

3 reaktioner till “Mötley Crue – Dr. Feelgood (1989)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s