Foo Fighters – Sonic Highways (2014)

Jag gillar verkligen Dave Grohl och hans Foo Fighters. Det är liksom svårt att inte göra det. Grohl & co. känns som sympatiska människor som har fötterna stadigt på jorden. Om jag däremot tycker att de förtjänar sin plats som ett av planetens största arenarockband vette tusingen. Första halvan av Foo Fighters katalog hade egentligen inte alls ett sound byggt för att fylla ut arenor. När bandet väl började anamma arenarocksoundet, typ från In Your Honor och framåt, började i stället kvaliteten på låtmaterialet att svaja betänkligt.

Sonic Highways är någon slags Foo Fighters-variant på ”Jills Veranda”. Bandet spelade in de åtta låtarna i åtta olika amerikanska städer. Tanken var att energin och kulturen från de olika städerna skulle inspirera och skina igenom i skapandet. Lokala förmågor från respektive stad togs för säkerhets skull in för att gästspela på ”sin” låt.

Slutresultatet är faktiskt förvånansvärt ointressant.

Sonic Highways följde överraskande fort på det att Foo Fighters hade avslutat den nästan två år långa Wasting Light-turnén. Bandet hade från början gått ut med att de efter turnén skulle unna sig en längre och välförtjänt paus. Det kanske inte var en särskilt tokig idé egentligen?

Bästa spår: 03. Congregation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s