The Strokes – The New Abnormal (2020)

Det kommer mycket bra musik just nu. The Strokes nya platta gör en inte besviken, men man saknar någonting som sticker ut. The New Abnormal är i allt väsentligt ett ganska stadigt bygge av lågtempolåtar som på det stora hela varken förför eller förfärar. Visserligen växer låtarna med några lyssningar, men här finns ingen given förstasingel som gör att man skruvar upp volymen på max. The New Abnormal hade mått bra av en ”Last Nite” eller en ”Heart In a Cage” helt enkelt.

Enligt sångaren Julian Casablancas är The New Abnormal The Strokes på riktigt igen. Han har gått hårt åt bandets senaste två releaser och beskrivit det ungefär som att de släpptes mest för att fullgöra kontraktsmässiga åtaganden för skivbolaget. Och visst kan man hålla med Casablancas om att The New Abnormal är ett lyft från både Angles och Comedown Machine, men vi vet ju att de egentligen kan ännu bättre än så här.

Bästa spår: 03. Brooklyn Bridge To Chorus

En reaktion till “The Strokes – The New Abnormal (2020)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s